viernes, 22 de febrero de 2013

As lombardas case están...


Temos unha boa nova que compartir con todos vos… Quedan somentes dúas semanas para poder disfrutar das lombardas do tirabeque

A lombarda é un cultivo que se pode comer en crudo pero normalmente cócese e resulta moi bo ingrediente para diversos pratos. Tamén se poden servir unha vez cocidas lentamente en auga, opcionalmente condimentada. Ten un sabor lixeiramente doce.


A lombarda é un prato típico de Nadal.

Col lombarda (22 febreiro 2013)

É un cultivo baixo en calorías, rico en compostos de xofre, vitamina C e ácido cítrico. Por outro lado, achega moita fibra o que lle confire propiedades laxantes.
É unha fonte importante de antioxidantes.


Ficha do cultivo na nosa finca de Pexegueiro

Data de semilleiro:         14 setembro
Nº de sementes:             155
Data de plantación:        10 outubro
Nº plantas:                      121 plantadas
Ubicación:                       A3 (Invernadoiro A - Bancal 3)
Asociada con:                  Nabicol, Berza e Leituga

Terceiro bancal empezando pola esquerda (Lois ó fondo)


Valores nutricionais da lombarda:

Auga                              91%
Hidratos de carbono      5% (fibra 1%)
Proteínas                       2, 6%
Lípidos                           0,2%
Potasio                           210 mg/100 g
Sodio                              28 mg/100 g
Fósforo                           23 mg/100 g
Calcio                             42 mg/100 g
Ferro                               5 mg/100 g
Vitamina C                      46 mg/100 g
Vitamina A                      6 mg/100 g



Así que non o dubides e pide a túa col lombarda tirabeque en canto estea dispoñible.

Unha aperta moi grande e… adiante!!

TIRABEQUE
Horta ecolóxica

No hay comentarios:

Publicar un comentario