Temos unha boa nova que compartir con todos vos… Quedan
somentes dúas semanas para poder disfrutar das lombardas do tirabeque
A lombarda é un cultivo que se pode comer en crudo pero normalmente cócese e resulta moi bo
ingrediente para diversos pratos. Tamén se poden servir unha vez cocidas
lentamente en auga, opcionalmente condimentada. Ten un sabor lixeiramente doce.
A lombarda é un prato típico de
Nadal.
É un
cultivo baixo en calorías, rico en compostos de xofre, vitamina C e ácido
cítrico. Por outro lado, achega moita fibra o que lle confire propiedades
laxantes.
É unha fonte importante de antioxidantes.
É unha fonte importante de antioxidantes.
Ficha do cultivo na nosa finca de Pexegueiro
Data de semilleiro: 14 setembro
Nº de sementes: 155
Data de plantación: 10 outubro
Nº plantas: 121 plantadas
Ubicación: A3 (Invernadoiro A - Bancal 3)
Asociada con: Nabicol, Berza e Leituga
Terceiro bancal empezando pola esquerda (Lois ó fondo) |
Valores nutricionais da lombarda:
Auga 91%
Hidratos de carbono 5% (fibra 1%)
Proteínas 2, 6%
Lípidos 0,2%
Potasio 210 mg/100 g
Sodio 28 mg/100 g
Fósforo 23 mg/100 g
Calcio 42 mg/100 g
Ferro 5 mg/100 g
Vitamina C 46 mg/100 g
Vitamina A 6 mg/100 g
Auga 91%
Hidratos de carbono 5% (fibra 1%)
Proteínas 2, 6%
Lípidos 0,2%
Potasio 210 mg/100 g
Sodio 28 mg/100 g
Fósforo 23 mg/100 g
Calcio 42 mg/100 g
Ferro 5 mg/100 g
Vitamina C 46 mg/100 g
Vitamina A 6 mg/100 g
Así que non o
dubides e pide a túa col lombarda
tirabeque en canto estea dispoñible.
Unha
aperta moi grande e… adiante!!
TIRABEQUE
Horta ecolóxica
No hay comentarios:
Publicar un comentario